بعد از برگزاری آیین افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، محمد فرهادی -وزیر علوم- از ۴۰ طرح پژوهشی و فناوری پایه رونمایی کرد.
همزمان با هفته پژوهش و فناوری، هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، چند تن از معاونین اين وزارتخانه و تعدادي از روساي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور، ۲۴ آذر در محل نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح و از ۴۰ طرح منتخب رونمايي شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، محمد فرهادی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با اشاره به فروش ۲۳ ميليارد تومانی محصولات فن بازار در نمایشگاه پژهش و فناوري در سال ۹۳ و افزايش آن به ۴۳ میلیارد تومان در سال ۹۴، گفت: پیش بینی می شود در نمايشگاه امسال فروش محصولات دانش بنيان به ۱۰۰میلیارد تومان افزايش يابد.
وی ضمن اشاره به حضور شركت هاي دانش بنيان از كشورهاي اسلامي، چين و روسيه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوري و فن بازار، گفت: حضور این شرکت ها در راستاي تبادل دستاوردها و افزایش صادرات محصولات دانش بنيان بسیار موثر است.
فرهادی افزود: همکاری های علمی و بین المللی ايران با كشورهاي ديگر پس از برجام رشد بيشتري داشته به طوری که اخيرا يك هيئت ۴۰ نفري از روساي دانشگاه هاي مهم فرانسه از دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور بازديد كردند.
وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوري وزير علوم نیز در این مراسم یکی از مشخصه های دنیای مدرن امروزی را تبيين دستاوردها و توانمندی های علمی و فناوری دانست و گفت: این دستاوردها تبدیل به یک عرصه قدرت نمایی و رقابت کشورها، جوامع و حتی شرکت های عظیم چند ملیتی و بین المللی شده است.
وی با بیان اینکه فن بازارها عموماً یکی از پدیده های مهم دنیای مدرن محسوب می شوند، افزود: این پدیده که مظهر پیشرفتگی های عرصه علم و فناوری کشورها، شرکت ها، مراکز علم و فناوری و حتی مراکز اقتصادی و تجاری و دنیای فناوری اطلاعات است، خود محصول نهادهای متعددی همچون نهادهای علم و پژوهش و محيط هاي علمی و دانشگاه ها، نهادهای فناوری و صنعتی، نهادهای اقتصادی، نهادهای تجاری و دنیای ارتباطات و رسانه ای است.
رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری تصریح کرد: اگر بخواهیم در فن بازارهای بین المللی حضور قدرتمندانه داشته باشیم و حتی اگر بخواهیم فن بازار ملی را تقویت کنیم لازم است سطح استانداردهای محصولات خود را بالا ببریم و برندهای ملی ایجاد کنیم تا بتوانيم اين برند هاي ملي را به برند هاي بين المللي تبديل كنيم.
دبير كل شوراي علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به چالش های حوزه فناوری مانند عدم رغبت ورود حوزه سرمایه گذاری به حوزه هاي خطرپذیر و همچنین کمبود اعتبارات پژوهش و فناوری، گفت:
از جمله مسئولیت های بخش غیردولتی در جهت تقویت فناوری و فن بازار می توان به مواردی همچون شبکه سازی فناوری و ایجاد شبکه بین فناوران و فعالان اقتصادی حوزه های فناوری، حضور نیروهای فعال بخش خصوصی در قالب R&D در حوزه صنعت و فناوری، حضور در عرصه های بین المللی، سرمایه گذاری های خطرپذیر بخش خصوصی و فراگیری روش های نوین تجارت فناوری اشاره كرد.
شایان ذکر است سامانه ارزیابی و نظارت بر پروژه های اقتصاد مقاومتی ( سانپا) به عنوان تنها نماینده استان کرمان توسط وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری رونمایی گردید . این سامانه توسط شرکت مهندسی فناوری سورنا از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری به مدیریت آقای عابد شیخ بهایی طراحی و پیاده سازی شده است